Plakat skal hjælpe demenspatienter med at huske

Det hele startede med en mail fra Louise Højland, der ønskede at hjælpe sin alzheimers-ramte far med at huske bedre. Det førte til designet af vores nye huskeplakat, der er et hjælpemiddel til demenspatienter. 

Louise Højland søgte en løsning på, hvordan hun kunne få sin far til at huske de nære relationer bedre. Derfor tog hun kontakt til os hos Plakattrykkeren.dk for at få lavet en special fotocollage med fotos og navne af hele familien.

“Min far har alzheimers og er begyndt at glemme os i familien. Han kan ikke altid huske, hvem vi er, og hvad vi hedder. Derfor leder jeg efter et sted, hvor jeg kan få lavet en plakat med 12 billeder på, og hvor man kan skrive en lille tekst nedenunder hvert billede,” forklarer Louise Højland.

Men en helt almindelig collageplakat duer ikke til patienter med for eksempel alzheimers. Her handler det om at holde plakaten så simpel som muligt, så den ikke ender med at forvirre patienterne i stedet for at hjælpe dem. Derfor har det taget noget tid at udvikle huskeplakaten, der forhåbentlig kan hjælpe familier, som har demenssygdomme inde på livet.

“Vi hoppede selvfølgelig med på idéen med det samme, da Louise Højland tog kontakt til os. Hvis vores plakater kan være med til at hjælpe patienter med demens, er det da fuldstændig fantastisk”, fortæller Trine Olsen fra Plakattrykkeren.dk.

Det er op imod 300.000-400.000 danskere, der har en pårørende, der lider af en demenssygdom. Så det er altså en sygdom, der berører rigtig mange mennesker. Nyere tal viser desuden, at over 36.000 ældre over 65 år lever med en demensdiagnose. Huskeplakaten kan altså ende med at hjælpe rigtig mange mennesker.

“Der er mulighed for at få designet en personlig huskeplakat med præcis det antal billeder, der er brug for. Vi kommer til at designe alle plakaterne unikt, da der vil være forskel på, hvor stor familierne er”, forklarer Trine Olsen.